Софийски фестивал на науката 2018

София Лайф

10-05-2018, 11:44

Снимка:

wikimapia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Достъпът до изложбите и шатрите с експерименти е свободен за деца и ученици

През месец май София отново ще се превърне в столица на науката. Осмото издание на Софийския фестивал на науката ще се проведе от 10 до 13 май в София Тех Парк, а програмата е по-голяма от всякога. Повече от 100 заглавия, представени от над 50 български и 30 чуждестранни учени от общо 16 страни по света и на различни възрасти ще излязат пред публика в 5-те зали на фестивала – "Мтел Арена", "Зала Космос", BASF Лаборатория, "Зала Минус" и "Зала Плюс".

Създаден през 2011 г. от Британския съвет и Форум Демокрит, под патронажа на Министерството на образованието и науката, още с първото си издание фестивалът спечели голям брой фенове.

Фестивалът е мястото, където няма граница между наука и култура. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община.

Пълна програма по дати и часове може да видите тук.

Акцент на Софийския фестивал на науката и тази година е Училищната програма. До момента повече от 50 училища от София и страната са резервирали своите места.

Достъпът до изложбите и шатрите с експерименти е свободен за деца и ученици, но е необходимо да се направи предварителна резервация от преподавател тук. Входът за останалите гости е на символичната цена от 5 лева.

Освен събития фестивалът предлага изложби, книги, и много щандове с експерименти и демонстрации, където можете да видите и изпробвате науката в действие. Зоните "Откривател" и "Зона 42" ще работят през цялото време на фестивала и за тях не е необходим пропуск или билет.

През четирите дни на фестивала изложбените зони ще са с работно време от 10:00 до 18:00 ч. с изключение на щандовете, за които е посочено друго.

Следете всички събития във Фейсбук страницата на фестивала:
https://www.facebook.com/sofia.science.festival/