Благодарение на Живко Тодоров и екипа му Стара Загора се преобрази

Това заявил Цветан Цветанов

Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи направеното от кмета на Стара Загора Живко Тодоров предложение да не се пребоядисват пешеходните пътеки, които са в червен и черен цвят. От една страна причината е, че ярките цветове са по-забележими, а от друга - голяма част от общините трябва да отделят сериозен финансов ресурс за тяхното премаркиране в бяло и черно. Това коментира пред журналисти в Стара Загора заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.
В Стара Загора Цветан Цветанов е участвал в Регионалната политическа академия на местната структура на партията.
"Хубаво е да въведем повече видеонаблюдение и видеокамери в населените места, защото това ще даде възможност за по-голяма обективност и ще се избегне възможността за корупционни действия", е подчертал Цветанов. Той е добавил, че една от най-добрите системи за сигурност е във Великобритания, а там във всички населени места, включително и в транспорта, има видеонаблюдение. "Трябва да направим чрез законодателни промени така, че общините да инвестират в подобна инфраструктура, защото пътната безопасност е от изключителна важност, а и от друга страна ще освободим полицейски ресурс", категоричен е бил заместник-председателят на ГЕРБ.
"Водим дебат и за промени, свързани с общинска полиция, което също е идея на Живко Тодоров. В момента за такава имат ресурс само големите общини. Има възможност, чрез съответни промени в законите, звената, които са към общините, да могат да осъществяват една част от проверките, изискващи полицейски ресурс", е обяснил Цветан Цветанов.
На форума председателят на ПГ на ГЕРБ е заявил: "Уверявам ви, че всичко това, което прави Живко Тодоров на местно ниво, среща подкрепата на хора от всички политически сили. Ние ще изпълним поетите ангажименти към Стара Загора. Един от тях е нова спортна зала. Въпросът е, че невинаги могат да се решат нещата в кратък период от време".
По думите на Цветанов с години са наслагвани проблеми и голяма част от тях не търпят отлагане, какъвто е и примерът с отсечката на автомагистрала "Тракия" от Пловдив до Стара Загора.