Грациите на Йовка Няголова се завърнаха от Виена с много отличия

Осемнадесет нейни гимнастички се състезаваха в австрийската столица

С много отличия, подаръци и медали се завърнаха грациите от СКХГ „МИК-Гергана 90” от Виена, където взеха участие в международния турнир „Diana CUP-2018”, съобщи за „Център спорт“ президентът и старши треньор на клуба Йовка Няголова.

Осемнадесет нейни гимнастички се състезаваха в австрийската столица със състезателки от единадесет националности по възрастови групи по категории и по години.
За тяхното представяне г-жа Диана Христова-Кернянова, която е президент и главен треньор на клуб “Аndromeda”, заслужил майстор на спорта, носител на европейски и световни титли с българския ансамбъл, изпрати поздравително писмо, в което споделя впечатленията си от представянето на добричките грации и изразява подкрепата си към местния клуб.
„Надяваме се да сте останали доволни вашата прекрасна гимнастическа и родителска група. Искаме да поздравим Тодорка Славова – Жени за чудесното й изпълнение.
Да поздравим Полина Велкова за нейното качествено техническо изпълнение.
За нашата публика тя е една чудесна гимнастичка.
Поздравяваме и Таня Титева, която получи приза „Кралица” за красивото, темпераментно и сценично изпълнение на нейните съчетания.
Поздравяваме всички останали деца за това, че са се трудили цяла година.
Поздравяваме г-жа Няголова и директор на спортното у-ще в Добрич. “
“Много приятно ме изненадаха моите възпитанички – сподели г-жа Няголова. Играха с много хъс и желание да покажат най-доброто от себе си. Неслучайно получиха толкова много подаръци и награди, дори и труда на Назар Денис бе оценен от организаторите на турнира, които допринесоха децата да са щастливи и да преживеят незабравими мигове при изключителна организация.
Най-висока оценка получи възпитаничката на Езикова Гимназия Полина Велкова, която спечели сърцата на публика и специалисти с много силна игра и спечелвайки четири златни медала на уредите – обръч, топка, бухалки и лента. При жените Тодорка Славова показа висока класа на изпълненията и също спечели четири златни медала. Особено оспорвана бе и надпреварата при девойки старша възраст, състезателките Полина Митева и Таня Титева завоюваха по три златни  и по един сребърен медал. При девойки младша възраст Божидара Йорданова спечели три златни на топка, бухалки и лента и един сребърен на обръч, Деница Донева три златни на бухалки, лента и обръч и сребърен на топка.
Моника Георгиева /2005г./ спечели един златен и три сребърни, а Гергана Мутафова /2004г./ златен на топка и бронзов на обръч. При жените по един златен медал спечелиха Росица Титева и Яница Петрова на обръч.
Валерия Мюлер /2006г./ два златни на въже и обръч, Жаклин Иванова /2007г./ два златни на въже и лента, Ирен Осман /2008г./ два златни на без уред и обръч, Поли Радева /2008г./ два златни медала на въже и лента, Ивайла Минчева /2008г./ златен на бухалки и сребърен на обръч, Радомира Георгиева /2008г./ златен на бухалки и сребърен на без уред. Особена очарователни бяха най-малките ни състезателки родени 2009г. Теодора Валериева златен на без уред и Виктория Велчева златен на обръч, златни отличия получиха и за чудесното им ансамбъл съчетание. Отличия получиха и за ансамбловите ис изпълнения с обръч и с бухалки в състав – Тодорка Славова, Полина Митева, Таня Титева, Деница Донева, Моника Георгиева, които се подготвят за държавното първенство ансамбли. Най-големите ни гимнастички поздравиха домакините с композиция с ленти по музиката на Виенски валс. Всички деца останаха очаровани от радушния прием от г-жа Христова и г-н Иванов, които им показаха всички забележителности на австрийската столица.
“Благодаря на всички деца, които показаха красотата на нашия спорт, благодаря на всички родители, които ни помагаха и подкрепиха, благодаря на дамски клуб „Майчина грижа Добрич” (четири техни възпитанички участваха в турнира).
Благодаря на ръководството на Andromeda за поканата, които харесаха добричките гимнастички и получихме отново покана за следващото издание на турнира.”

Източник: centersport.org