Нора Рашева стана втора на Първото държавно училищно първенство в Албена

Нора бе единствената представителка на града ни в този първи държавен училищен шампионат

Нора Рашева стана втора на Първото държавно училищно първенство в Албена, информират от Спортен клуб по шахмат "Плевен XXI".

Състезанието се проведе в зала Анатолий Карпов в морския ни курорт от 19 до 22 май 2018 г. в 6 възрастови групи на нечетните години - до 7,9,11,13,15 и 17 г. отделно за момичета и момчета и събра деца от над 20 шахматни клуба от страната. Организатор на проявата, включена за първи път в Държавния спортен календар на БФШ 1928 е ШК "Eнергия 21" Добрич с председател мс Тодор Тодоров. Главен съдия на срещите беше инж мс Димитър Илиев.

Нора бе единствената представителка на града ни в този първи държавен училищен шампионат. В конкуренцията на 10 момичета на възраст до 11 години тя завърши с актив 6 точки от 7 възможни, който и отреди второ място в първенството. Нора започна като номер 1 по ело в стартовия списък, но допусна една загуба в спечелена позиция от състезателката на НСА Боряна Аршинкова. Партията помежду им се игра в четвъртия кръг на турнира. Така Боряна спечели шампионската купа в тази възрастова група с 6,5 точки.

Двете малки шахматистки ще премерят сили отново съвсем скоро на Купа Дюни в Приморско от 30 май до 02 юни и на предстоящото веднага след това Държавно първенство до 8 и 10 години, което ще се проведе в Плевен от 03 до10 юни. В него освен с Нора Рашева СКШ "Плевен XXI" ще се представи и с още 9 момчета в двете възрастови групи.