• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Японските барабанисти Yamato с представление във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  yam02

  За първи път в турнето на Ямато ще бъдат включени още Велико Търново и Бургас

  Прочутите по цял свят японски магьосници на барабаните, Yamato, се завръщат тази есен в България с най-новата си програма – „Предизвикателството“. Турнето ще е в периода 13-18 ноември, като ще започне във Велико Търново, ще премине също за първи път през Варна и Бургас и ще приключи в столичния НДК.

  За 25 години от създаването си трупата e гостувала на 54 държави по света с над 3500 спектакъла пред 6 милиона зрители. Ямато се гордеят, че са групата с най-голям брой международни представления сред всички японски изпълнители. Шоуто им винаги е подчинено на концепция, която синхронизира звученето на тайко барабаните с ритъма на човешкото тяло и е обогатено със специфична звукова и светлинна хореография, както и с много емоция и фино чувство за хумор, което превръща зрителите в съучастници на групата. Талисманът на формацията е половинтонен тайко барабан, изработен от 500-годишно дърво, за който трупата твърди, че е свещен.

  yam01Формацията, идваща от красивата префектура Нара в Япония, винаги очарова с оригинален и иновативен подход към традиционните японски музикални ударни инструменти „уадайко“. Барабанистите живеят в селището Асука, известно като родното място на японската култура, но през по-голямата част от времето – между 6 и 10 месеца в годината – изнасят представления по целия свят. След гигантското турне по случай 20-годишнината си, групата се преобразява, като в нея влизат млади вдъхновени и енергични музиканти, за които критиката и медиите отдавна твърдят, че създават „Музиката на тялото“, като правят не просто концерти с разтърсващо звучене, а истински театрални приключения, изпълнени с грация и заразителен хумор.

  Датите на българското турне са:
  13 ноември: Велико Търново
  15 ноември: Варна
  17 ноември: Бургас
  18 ноември: София

  Билетите за спектаклите на японските барабанисти Ямато са налични онлайн на epaygo.bg, в мрежите на Easy Pay и Eventim, както и на касите в градовете.

  yam04

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg