Министър Кралев награди медалистките от Европейското първенство по художествена гимнастика

Спорт

06-06-2018, 16:04

Снимка:

ММС

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Почетни плакети получиха и националните треньори на ансамбъла Весела Димитрова и Михаела Маевска

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети медалистките от Европейското първенство по художествена гимнастика в Гуадалахара (Испания).  Нашите момичета спечелиха един златен, един сребърен и два бронзови медала.

Ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова спечелиха злато във финалите с три топки и две въжета, бронз в многобоя и отборното класиране заедно с девойките индивидуално - Татяна Воложанина, Анна Келман и Елизабет Йовчева. Воложанина пък спечели сребро на обръч при девойките. Почетни плакети получиха и националните треньори на ансамбъла Весела Димитрова и Михаела Маевска и на девойките Силвия Стойнева.

„Благодаря Ви за емоциите, които за пореден път ни донесохте. Грешки ще има и друг път, те са част от спорта. Важното обаче е, че видяхте, че нямате лимит на Вашите възможности. Ако сте спокойни, няма кой да Ви стигне“, обърна се Кралев към момичетата. Те пък му благодариха за положените грижи и заявиха, че не са лишени от нищо.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева похвали отбора за характера, който проявиха след допуснатата грешка на второто съчетание в многобоя и спечеления след това златен медал на три топки и две въжета. Тя специално изтъкна напредъка, който са отбелязали девойките, които имаха съществен принос за отборното отличие.

На отбора сега предстои почивка, след което жените имат лагер в Япония, участие на две Световни купи и подготовка на „Спортпалас“ преди Световното първенство през септември в София. Възстановена от контузията е Теодора Александрова, като треньорското ръководство ще решава коя между нея и заменилата я Стефани Кирякова в кое съчетание на ансамбъла ще играе в предстоящите стартове.

 Татяна Воложанина и Анна Келман пък ще се подготвят за Младежките олимпийски игри в Аржентина. По регламент всяка страна има право само на един участник и двете ще се конкурират за спечелената квота.

За пръв път догодина, по предложение на България, ще се организира тестово Световно първенство за девойки, което ще е в Москва.