Джогинг охраната на Ким Чен-ун – хит в Сингапур

Свят

11-06-2018, 13:19

Снимка:

КАДЪР/Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Изискванията към тях са големи

Още при срещата на Ким Чен-ун и южнокорейския президент Мун Дже-ин силно впечатление направи охраната на севернокорейския лидер. Мъже облечени в черни костюми тичат около колата, в която се вози Ким. Видеото с джогинг охранителите обиколи света.

Е те отново са хит – този път в Сингапур, където придружават своя върховен лидер.

И ако за мнозина охраната на Ким Чен-ун е атракция, то за Северна Корея тя далеч не е просто привличане на вниманието. Сигурността на лидера е топ приоритет. Да си част от охраната му е привилегия, до която малцина имат достъп.

И да, нужни са роднински връзки. Всеки, който е част от охраната на Ким Чен-ун, е подбиран първо според фамилната му история, няколко поколения назад. Така повечето охранители са част от фамилията на Ким Чен-ун или на високопоставени севернокорейци.

И ако по света станаха популярни с бягането около колата на Ким, то в родината си са известни като Централна партийна служба # 6 или Главна служба на адютанти.

Изискванията към тях са огромни – от това да са високи, колкото самия лидер, до физическа и умствена издръжливост. И те, разбира се, преминават през стриктна подготовка. А това, че тичат край колата на лидера, не е случайно. Всъщност дори самото бягане е добре обмислено и по строга формула, така че целият периметър около лидера им да бъде покрит.

Бягащите охранители са само единият кръг от бодигарди около Ким. Гвардейското командване, включва още два кръга, които трябва да гарантират сигурността на лидера на всяко едно място – в дома му, в офиса му, в хотела.

Освен за охраната му, точно както и в миналото, те трябва да му осигурят и всека храна, напитка или цигари, които пожелае и да ги опитат преди да му бъдат сервирани.