Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Утре е кулминацията на празниците на Варненския апелативен съд
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

 

След благотворителната изложба на млади автори и на техните учители от Школата за деца в неравностойно положение „Дедал“, експонирана в Арт салона на Апелативен съд–Варна на 8 юни и Деня на открити врати в понеделник, тази седмица, кулминацията на празничните прояви посветени на 20 годишния юбилей на Варненския апелативен съд е на 15 юни (петък) 2018 година.

В 16,40 часа от Съдебната палата на пл-д „Независимост, юристът – краевед Християн Облаков ще поведе гостите на юбилея на пешеходна обиколка в централната част на Варна из места, които съхраняват паметта за събития и хора, свързали живота си с основаването на съдебното дело във Варна.

Тържествената част ще започне в 17,30 часа на основната сцена на ДТ „Ст.Бъчваров“ с прожекция на документалния филм – „В името на доброто и справедливото – 20 години Апелативен съд – Варна“, създаден специално по повод 20 годишния юбилей на институцията.

След прожекцията на филма е тържественият ритуал по награждаване на първите председатели на Апелативен съд – Варна, както и поздравленията от официалните гости на тържеството.

Мултимедийният спектакъл „Магията на киното“ – с филмова музика, създадена за шедьоври на световното кино ще бъде специалният поздрав към всички участници в тържественото честване на 20 годишния юбилей на Варненския апелативен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *