Концерт Дуо Середа - Дина Тахтаджиева тази вечер

Ще представят творби от Роберт Шуман, Фредерик Момпоу и Мануел де Файя

В Етнографския музей продължава 54-ят  Международен фестивал на камерната музика Пловдив 2018. МФКМ се продуцира от Сдружение "Интерарт Фест".
Тазгодишната програма на Международния фестивал на камерната музика – този най-дългогодишен фестивален форум в Пловдив, провеждан без прекъсване вече 54 години, включва девет концерта и участието на изпълнители от десет държави. Събитието е част от културния календар на Община Пловдив в подкрепа на инициативата Европейска столица на културата – Пловдив 2019.
Изкуството на камерното музициране ще зарадва своите почитатели и гостите на града от 10 до 21 юни на традиционната за фестивала сцена в Етнографския музей, както и на подиума на популярния пловдивски клуб Bee Bop Café.
Билети: на касата пред Общината и на място, непосредствено преди концертите.
Акцентът в 54-та фестивална програма е присъствието на млади, утвърдени и активно концертиращи на международната сцена български артисти музиканти.
Като изпълнител в 54-то фестивално издание участва и родената в Пловдив пианистка Дина Тахтаджиева, която от години работи в Палма де Майорка като концертиращ пианист и педагог. Дина Тахтаджиева ще свири на родна сцена в дуо с испанската цигуларка Каталина Суреда – изявен солов и камерен изпълнител, концертмайстор на редица европейски оркестри. Концертът е тази вечер в 20:00 часа в Етнографския музей с творби от Роберт Шуман, Фредерик Момпоу и Мануел де Файя.