Хайде на село за месец!

Провежда се дискусия "Седянка“ на тема "Какво прави едно село привлекателно за млади хора“

Дискусия „Седянка“ на тема „Какво прави едно село привлекателно за млади хора“ организират Сдружение „Фабрика за идеи“ и Фондация „Пловдив 2019“. Тя се провежда в рамките на четвъртото издание на инициативата „Резиденция Баба“. Обект на срещата-седянка ще бъдат три села в община Карлово.
Какви са възможностите да съчетаем (или заменим изцяло) живота си в града с този в село?
Ще се говори за смисъла и човешките срещи, ще се чуят разкази от трите поредни издания на инициативата - прозрения и разочарования, успешни социално-предприемачески проекти и несбъднати идеи.
Ще присъстват и резиденти, живели в домовете на местни хора за месец.
Какво е нужно на едно село, за да заживеят млади хора в него? Какво е нужно на тях, за да имат условия да развиват потенциала си и да не "отпадат" от технологичните и културните иновации, случващи се в градовете? Как могат младите градски да са от помощ на местните от селата и - обратно?
Какво би ти било нужно на теб, за да заживееш на село?
Ценни въпроси, чиито отговори всеки желаещ ще има възможност да потърси на терен, живеейки 1 месец в 3 села в община Карлово

Домакин в Пловдив е оазисът на Отсреща - ул. Бетовен 12.
Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC