Грозното лице на „умните и красивите“

Без-малко-кметът на „Младост“ Петър Кърджилов избухна с молитви за смърт във Фейсбук

Така известните като „умните и красивите“ зелени и десни протестъри показаха изкривеното си от злоба лице. Скандалният пиар на уличената в корупция Десислава Иванчева шокира с поредица от постове във Фейсбук, в които се моли на Бог за смърт на политически опоненти.

Членът на националното ръководство на „Зелените“ Кърджилов съвсем наскоро беше на крачка от това да стане кмет на район „Младост“ след поредица от машинации на Иванчева директно от ареста. Преди официално да бъде свалена от длъжност от съда, хванатата с рекорден подкуп вече бивша кметица се опита да уволни един от зам.-кметовете си (единственият, който беше в състояние и искаше да я замества). След това тихомълком от килията си назначи скандалния си пиар и своя дясна ръка на поста и поиска да го направи изпълняващ длъжността кмет.

Кърджилов е най-верният защитник на Иванчева, който нееднократно е демонстрирал впечатляващо безочие по темата. Той обикаляше медии и си правеше собствен пиар докато беше на държавна заплата в община „Младост“, обяснявайки в национален ефир, че парите били подхвърлени, а Прокуратурата – „пълни смешници“.

Псевдопиарът Петър Кърджилов е последният от най-близкото обкръжение на Иванчева, който не се е отрекъл шумно от нея и все още не е обвинен в участие в нейните схеми.  След поредните непремерени постове, в които директно се призовава към смърт, вече не е много ясно дали без-малко-кметът няма да ­се опита да пледира за временна невменяемост, ако скоро бъде уличен в съучастие с началничката си.