Общинар от Несебър е заподозрян, че е бил в бандата на Митьо Очите (СНИМКИ И ВИДЕО)

Издирват го, Специализираната наказателна прокуратура твърди, че не е напуснал страната

Общински съветник от Несебър е бил замесен в организираната престъпна група на Митьо Очите, твърдят от Спецпрокуратурата. Общинарят не е открит в четвъртък на адреса, на който е регистриран и е обявен за общодържавно издирване, обяви ръководителят на Специализираната наказателна прокуратура Даниела Начева.

„Този общински съветник до момента не се е явил. Независимо от това вчера беше извършено претърсване на банкова касета, която той е държал, и в която беше открита сумата от 60 хил. лв.“, коментира Начева.

Обявени за издирване са още двама души - единият е ръководителят на групата Митьо Очите, когото прокуратурата представи като емблематична личност от 90-те години и част от престъпния контингент у нас“.

Другият издирван не е на територията на страната и за него прокуратурата има сведения, че от три-четири месеца е извън България.

„Основният механизъм на действие на участниците и ръководителя на въпросната престъпна група е била да установяват на територията на Южното Черноморие и на к. к. „Слънчев бряг“ търговски дружества, които са развивали сериозен и успешен бизнес, като чрез заплахи и палежи са ги мотивирали да си плащат такса спокойствие“, обясни Начева.

Прокурорът, който наблюдава акцията, Евгения Станчева поясни, че да момента са иззети луксозни автомобили, ползвани от групата и наркотични вещества, части за автомати и бойни оръжия, които предстои да бъдат изследвани. Станчева уточни, че въпросната организирана престъпна група е работила от началото на 2010г., а разследващите са я наблюдавали от 2 години.

По повод „изплъзването“ на ръководителя на групата ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева припомни, че е неутрализирана престъпна група и допълни: „Нали не смятате, че трябва да ги обезпечим тук, за да проведем акцията! Този бизнес не може да се води от дистанция. Взели сме всички мерки, така че да обезпечим ръководителят на организираната престъпна група.“