Внимание! Опасна жега

Общество

08-08-2018, 08:31

Снимка:

freeimages.com/pJanet Burgess

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Над 60 души са припаднали в София

За опасно горещо време предупреждават синоптиците. Днес се очаква градусите да достигнат 36. От Столична община вече организират раздаване на минерална вода на няколко пункта в столицата. Водата ще има от 13:30 ч. пред храма "Св. Неделя" и на Орлов мост – при езерото "Ариана".
Още вчера от Центъра за спешна медицинска помощ призоваха хората да се съобразяват с горещото време, по възможност да не излизат в най-топлите часове, да носят светли дрехи и шапки, както и да имат вода в себе си.
Рязкото покачване на температурите е станало причина за редица здравословни неразположения на столичани вчера. Над 60 души са колабирали заради жегата. Сред тях имало и деца. Бързото покачване на температурите е особено неблагоприятно за хронично болните и възрастните хора.
Хората да бъдат изключително внимателни при боравенето с огън на открито, тъй като високите температури и сухото време са предпоставка за пожари. Това предупредиха то Гражданска защита.
Западна Европа, която е в плен на жегите, температурите ще се нормализират. Облачността ще се увеличи и ще завали в Югоизточна Франция, в Испания, на Британските острови, в Германия и Бенелюкс. Над по-голямата част от Централна и Източна Европа ще е слънчево. В Швеция ще е необичайно горещо.