Слънчев календар - четвъртък, 9 август 2018

Хороскоп

08-08-2018, 18:03

Снимка:

bulgariautre

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

22 слънчев ден – Ден на Ветровете, свързан с избора, движение във времето и пространството. Ден на Въздуха носещ живот и свобода. Този ден се намира под влияние на Полярната звезда. Считала се е за звезда на промените. Планета – Меркурий.

Тотем –  Хермелин – индикатор за обществена нравственост.

Ден на резките промени и пътя на свободния избор. Добре е в този ден да се прави избор на пътя. Могат да се предприемат резки промени в живота. Например внезапно преминаване на друга работа, да тръгнете на пътуване без да сте го планували или да направите спонтанно нова прическа. Този ден живейте по интуиция, вслушвайте се във вътрешния си глас.

Необходимо е да се освобождавате от всякакви зависимости. Денят благоприятства създаването на нови контакти и освобождаването от всичко ненужно. Старайте се да стоите по-малко време в къщи. Бъдете повече време сред хората навън. Денят е добър за всевъзможни контакти – нови връзки и запознанства (дори и мимолетни), приятелски срещи и делови преговори (само не подписвайте важни документи). Помагайте на приятели и близки. Проявете благородство, чест и достойнство. Благоприятно е за любовни отношения, затова не избягвайте съпружеските обятия, защото можете да привлечете върху себе си презрението на божествените сили. Измяната и изневерите в този ден са недопустими.

Денят не подхожда за нови дела, освен ако не е добре забравено старо. Може да пробвате да подновите тези дела, които сте изоставили, тъй като по някаква причина не са се получили. Не трябва нищо да планирате и да действате по предварителен сценарий. Не стойте със скръстени ръце. Избягвайте лошите мисли и пожелания.

Диета – Храната трябва да е лека и вегетарианска. Да се избягва месото. На този ден се препоръчва да се откажете от тежка, трудно смилаема храна. Препоръчва се салата, зеленчуци, ядки, сушени плодове, слънчоглед, зелен грах, боб, царевица. От алкохола се допуска бяло, младо вино, което не е десертно. Допустимо е да разнообразяваме масата с бира и бира. Чаят трябва да се превърне в основната напитка в 22 слънчев ден. Като лека закуска, плодовете ще бъдат добри.

Облекло –  За предпочитане са неярките и размити цветове. Избягвайте всички пъстри цветове, особено червено и оранжево.

Знамения – Те са свързани с времето. Хубаво е да е променливо времето, вятърът да духа в гърба ви – ще бъде един успешен ден. Ако е насрещен вятъра – денят ще е неудачен. Ако вятърът духа хартии, книги или счупите нещо – добър късмет. Променливо време оказва промени в живота.

В този ден в древността следили за облаците. На излизане от къщи погледнете небето. Ако е облачно, обърнете внимание на формата на облаците, които за вас ще имат голямо символично значение.

Ако ви преследват лоши миризми – знак за тревога, има нещо нередно около вас. Ако тялото ви мирише на пролетни цветя (за жените) или на прясно окосено сено (за мъжете), то означава, че имате магическа защита, за вас се грижи Ангел-Хранител.

Сънища – Сънищата са пророчески и се сбъдват бързо. Хубаво е да имате множество сънища – знак за благоприятни промени в живота.  Да сънувате огън – знак за помощ и успех. Да сънувате дърво в гората – знак за ново запознанство и покровителство. Да се къпете във вода или да сънувате вода е лош знак. Дъжд – знак за изцеление и защита. Да усетите полъха на вятъра, да сънувате, че летите или да видите небесната дъга – знак за помощ и покровителство свише. Да бъдете облечени в бяло или да видите бяло – знак за позор и разобличаване.   

Числа на деня – 22, 39, 53, 86