Предаде се 6-ят от групата на Митьо Очите

Крими

13-08-2018, 15:50

Снимка:

общински съвет Несебър

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Пейко Янков беше обявен за издирване преди 10 дни

Издирваният общински служител от Несебър Пейко Янков, за когото се смята, че е част от групата на Димитър Желязков- Митьо Очите се предаде сам. Той се е явил в ГДБОП заедно с адвокати си, след като 10 дни бе обявен за издирване.

Янков изчезна по време на специализираната акция в Бургас и Несебър, която се проведе срещу организирана престъпна група за рекет и наркотици, за чийто тартор е сочен Митьо Очите. Желязков също не беше открит, но по-късно беше задържан в турски хотел с общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев.

Янков е вече и с повдигнато обвинение за участие в престъпна група за рекет, изнудване, побой и разпространение на наркотици.

 Общинският съветник е задържан за 72 часа.  Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Магистратите ще заседават по мярката му за неотклонение на 15 август.

Общинарят  е син на друг емблематичен съветник от Несебър – Димитър Янков, който беше разстрелян със 7 куршума в главата през 2007 г. в Бургас. Името на хотелиерския бос, който беше убит преди години,  е свързвано в различни медийни публикации с Митьо Очите.