До 15 септември ще приключи ремонта на ул. Резбарска

Мисия София

14-08-2018, 16:12

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Организация на движението по „Резбарска“

Започва ремонт на ул. “Резбарска“

Повечето ремонти в столицата ще завършат до началото на първия учебен ден

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на ул.“Резбарска“ в кв.“Хаджи Димитър“. Улицата е изключително натоварена, преминава през жилищна и търговско-индустриална зона. Изпълнението на цялостната реконструкция е наложително поради намиращия се стар колектор под улицата в резултата, на което имаше случаи на пропадания. Извършва се реконструкция на 700 м, подменя се стар етернитов водопровод с нов в участъка от ул. „Първа българска армия“ до ул. „Бояджик“. В същия участък се изпълнява и нов газопровод, предават от общината.

Изграждат се нови тротоари с настилка от асфалтобетон. „Софийска вода“ подменя водопровода в участъка от ул. „Резбарска“ до ул. „Бояджик“. Предвидено е цялостно асфалтиране. Инвестицията, която прави Столична община в реконструкцията, е в размер на около 1 млн. лева.

"Очаква се обектът да бъде завършен до 15 септември", каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работите заедно с кмета на района Ева Митова и със заместник-кметът Евгени Крусев. "Правим всичко възможно до 15 септември да освободим основните обекти, по които има интензивно движение", каза също кметът Фандъкова.

"Благодарна съм и на районните кметове, които следят ремонтите в съответните квартали", посочи Йорданка Фандъкова.

След 15 септември ще продължи да се работи по Зона 2 – ремонтът на ул.“Граф Игнатиев“, като и ул.“Монтевидео“.

"Ремонтираме пътното платно на бул. “България” между бул. "Акад. Ив. Гешов” и бул. “Гоце Делчев” в посока Бояна. Извършва се фрезоване на старата настилка и след това започва полагането на хидроизолация на подлеза на спирка пл. “Ручей”. Очаква се дейностите да завършат до края на седмицата и от следващата да започне полагането на нова пътна настилка. В зависимост от метеорологичните условия ще се прецени дали да се започне работа и по другото пътно платно", обясни тя.

За следващата година ще бъде ремонта на ул.“Първа българска армия“ и ул.“Каменоделска“. Поради обжалване на процедурите, изборът на изпълнител за ремонтите, ще бъде вероятно през есента и работата ще може да започне през следващата година при подходящи метеорологични условия.