Гратисен период за застрахованите в „Олимпик“ – в началото няма да ги глобяват

Около 200 хил. българи са засегнати от фалита на кипърската компания

В първите няколко дни, след анулирането на застраховките, направени в „Олимпик“, пътна полиция няма да глобява водачите на автомобили. Това обяви началникът на сектор "Пътен контрол" към Главна дирекция "Национална полиция" главен инспектор Росен Рапчев.

Първоначално шофьорите с „Гражданска отговорност“ от тази компания ще бъдат предупреждавани, че трябва да направят нова застраховка. Колко време обаче ще бъде гратисния период предстои да се уточни.

Около 200 хиляди български шофьори са засегнати от фалита на кипърската компания „Олимпик“. В петък в полунощ застраховките, направени към компанията, спират да са валидни.  Така хиляди тярбва да сключат нова застраховка „Гражданска отговорност“.

От Комисията за финансов надзор обявиха вчера, че те имат възможност да направят нови застраховки и преди спирането на старите.

Според българското законодателство всеки автомобил трябва да има „Гражданска отговорност“. При липса на такава глобата варира от 250 до 2000 лв., като книжката на шофьора се отнема временно, а колата се спира от движение.