• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ангелкова заплаши десет плажа с отнемане на концесиите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Плаж Туристи

  Концесиите на десет плажа по Южното Черноморие ще бъдат прекратени след края на сезона, ако не отстранят проблемите, за които са им издадени предписания, каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова. Днес тя провери централният плаж в Слънчев бряг и откри драстични нарушения.

  “Наложили сме неустойка от 35 хил. лв. за драстични нарушения, свързани с наличието на бетонови площадки около 6 заведения. Там сме дали предписания, защото е абсурдно да има бетонови площадки на плажа”, заяви министърът. Бил открит и асфалтов паркинг на територията на плажа.

  Николина Ангелкова каза, че сериозни пропуски има на плажа “Буджака” на Созопол. Там липсвали спасители и медицинско обслужване, имало и търговски обекти извън одобрената схема. По думите на Ангелкова на плажовете “Равда-ХТИ” и “Равда-НДК” също има драстични нарушения.

  “Такива нарушения имаме на 4 плажа на територията на община Бяла. Там също сме в хипотезата на липса на спасители и допълнителна търговска площ”, каза още министърът.

  Ангелкова припомни, че за плажа на Албена ведомството е наложило неустойка от 101 хил. лв. заради липса на спасители в началото на юни, но там се очаква да започне процедура за концесия, защото договорът изтича в края на годината. Въпреки това неустойката ще бъде наложена, категорична бе министърът.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg