Тибо Куртоа в Реал заради семейството си

Децата на Куртоа живеят с майка си в Мадрид

Избраният за най-добър вратар на Мондиал 2018 в Русия Тибо Куртоа премина от Челси в Реал (Мадрид) това лято само за 35 милиона евро. Агентът на белгийския национал Кристоф Хенторай разкри цялата истина за трансфера и защо той не бил въпрос на пари.

След сделката Куртоа обяви, че е изпълнил своя мета. Според мениджъра му обаче вратарят би останал в Челси, ако семейството му живееше в Лондон.

„Той искаше да си тръгне от Челси заради децата си. Ако семейството му беше в Лондон, нещата щяха да са съвсем други. Той щеше да остане. Няма причина да напускаш клуб като Челси, той можеше да печели трофеи“, споделя Хенторай пред BBC Radio 5.

Децата на Куртоа обаче живеят с майка си в Мадрид и това е причината той да е настоявал толкова сериозно за този трансфер.

„Той имаше договор с Челси и зависеше от клуба, който обаче също имаше интерес да намери решение с Мадрид заради изтичането на контракта след един сезон и го направи. Те осъществиха бърза и без усложнения сделка“, допълни агентът.

„Не искахме това, но той беше малко стресиран, че трансферът може и да не се осъществи. Той се извини и в крайна сметка всички са щастливи“, каза още Хенторай за пропуснатата от Куртоа тренировка на Челси малко преди трансфера.

Накрая Куртоа подписа шестгодишен договор с Реал. Той игра за градския съперник Атлетико от 2011 до 2014 година. С екипа на „дюшекчиите“ той стана шампион през 2014 година.