Изложба на "Златните момичета" надъхва феновете

Спорт

21-08-2018, 13:22

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Хората могат да видят 28 прекрасни картини на нашите състезателки

Уникална изложба на "Златните момичета" се открива днес в градинката пред Народния театър в София. Това става броени дни преди старта на Световното първенство по художествена гимнастика, на което столицата ни ще домакинства, предава България он еър.

По случая е заснет и специален 8-минутен клип, в който основно действащо лице е гимнастичката Радина Филипова. Преди 2 години тя прекратява състезателната си кариера. В момента е талисман на Световното по художествена гимнастика, а също така отново е в залата и тренира. В уникалния клип тя е олицетворение на българските царици.

"Хората могат да видят 28 прекрасни картини на нашите състезателки. Идеята на изложбата е хората да се доближат максимално до нашия красив спорт", сподели Радина.

Делeгация от над 900 души от 54 страни се очаква да пристигне в София на 10 септември за началото на големия форум. "Ще има много изненади и награди. Откриването ще бъде грандиозно. Г-жа Илиана Раева е приготвила страхотни неща, ще бъде зрелище", увери Радина Филипова.