800 столичани се обявиха срещу хамалите и травеститите

Инициаторите се надяват до утре да съберат 1000 подписа, които да внесат в Столичната община

Близо 800 подписа срещу травеститите и хамалите на бул. "Христо Ботев" и площад "Македония" в София събраха общинският съветник от БСП Николай Николов и от НФСБ Владимир Христов. Инициативата стартита на 21 август и събираше подписи на граждани всеки ден по около четири часа - по два сутрин и два следобед, предава България он еър.

Кампанията ще продължи до утре, като организаторите ѝ се надяват да съберат поне 1000 подписа, които следващата седмица да внесат в Столичната община.

"Постигнахме голям успех в рамките на 6-7 дни", коментира Владимир Христов.

Според него, основният извод след събраните до момента подписи е, че търпението на гражданите вече се е изчерпало и те са готови сами да се борят за сигурността си там, където живеят. "Това, което ни притеснява обаче е, че институциите си прехвърлят топката. Искаме от столичния кмет Йорданка Фандъкова да даде разяснения как точно ще бъде разрешен проблемът с хамалите и травеститите в центъра на София", допълни още Христов.

Общинският съветник от БСП Николай Николов посочи, че хората просто искат една по-благоприятна среда за живеене, да минават необезпокоявани по улиците, да има чистота. "Чухме много истории от хора, които идваха да подкрепят подписката. Те разказаха, че непрестанно има случаи на следени, пребивани и след това ограбвани граждани", каза още Николов.