Талантливите деца на Каварна посетиха унгарският град Чопак

Мисия Каварна

31-08-2018, 10:36

Снимка:

Община Каварна

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Каварна отново събира феновете на рибни деликатеси

Децата взеха участие и в развлекателни програми като фолклорна културна вечер, където се докоснаха до традиционни унгарски традиции

Тридесет и две талантливи  деца от Каварна гостуваха в унгарския град Чопак.Посещението е  по специална покана на кмета Тибор Амбруш.

Групата от деца бе придружена от представители на общината Каварна  и училищата  и са по повод ежегодната  „Среща на побратимените градове на Чопак“.

Каварненчетата заедно с техните ръководители  посетиха Националния парк, Балатонския музей и Музеят на лавандулата.

 Децата взеха участие  и  в развлекателни програми като фолклорна културна вечер, където се докоснаха до традиционни унгарски традиции.

 Възпитаниците на град Каварна силно впечатлени разказват за  кулинарната вечер , на която България и Унгария са представили традиционните ястия на всяка една от страните.

 В  посещението  им   бе включена  спортна викторина на брега на езерото Балатон със състезания  по волейбол, футбол и надпревара  на водни колела.

 За благодарност от своя страна каварненските деца  подариха  на кмета на Чопак специална керамична бутилка изработена лично  от тях.

Традицията за засаждането на братско дърво с участието на унгарски и български деца, бе спазена и на определеното за това място бе засята братската върба.

Талантливите деца на Каварна и техните ръководители останаха доволни и впечатлени от топлото отношения към тях и природните забележителности,които имаха възможност да разгледат през своя едноседмичен престой .