Сидеров: Няма да ставам министър, моята роля е в парламента

Председателят на Атака скочи на Валери Симеонов: Рушиш държавността, излизай в опозиция, почвай партизанска война

„Недопустимо е да си вицепремиер и да излезеш да кажеш, че се управлява еднолично и да рушиш държавността. Какво правиш тогава в това правителство – излизай в опозиция, почвай партизанска война, ако искаш“. Това заяви пред БТВ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който влезе в поредно задочно пререкание с колегата си от НФСБ Валери Симеонов.

 „Не може да си играеш със стабилността, имахме огромни трудности да направим тази коалиция. С или без НФСБ ще вървим напред“, заяви още той.  

Волен Сидеров определи като неверни твърденията на вицепремиера Валери Симеонов, че „правителството се управлява еднолично“. По думите му причината за критиките е, че Симеонов или се опитва да извоюва министерски пост или „предотвратява лоша новина“ по свой адрес.

Самият Сидеров е категоричен, че няма никакви планове да става министър и държи на ролята си в парламента. Имената на новите министри се качат още тази седмица, твърди той.

Шефът на ПГ на Обединените патриоти потвърди, че се обсъждат експертни назначения за сметка на партийните. Той обсъдил с премиера рокадата в МВР.

Няма да ставам министър, моята роля е по-важна в парламента, категоричен беше Сидеров. До края на тази седмица вероятно няма да станат ясни имената на новите министри, прогнозира още той и отбеляза, че премиерът не бърза с това решение.

„Трябва да застане човек от системата, който я познава от вътре и ще бъде по–добре приет от служителите“, заяви Сидеров и подчерта, че премиерът смята същото.