Съдът освободи Вълчо Арабаджиев срещу 20 хил. лв. гаранция

Животът

03-09-2018, 12:34

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Ветко и Маринела Арабаджиеви се издирват с червена бюлетина

20 хиляди лева парична гаранция за Вълчо Арабаджиев, Румелия Кирилова и Елена Караянчева, задържани за 72 часа при спецакцията в петък, в имоти на фамилията в София и Пловдив, предават от БиТВ. Червена бюлетина вече е издадена за Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Според специализирания наказателен съд няма опасност тримата задържани да се укрият и да извършат ново престъпление. Съдът се мотивира, че през по-голямата част от живота си Вълчо Арабаджиев е живял извън България и може да се допусне, че не може да знае какъв в произходът на парите на родителите му, които той е държал в банкови касети.

Също така съдът прие, че през последните години Ветко и Маринела Арабаджиеви са внасяли данъци надвишаващи в пъти иззетата при акцията сума.

Илиян Василев, адвокат на Вълчо Арабаджиев посочи, че няма извършено престъпление, но след като има искане за задържане, съдът трябва да направи обосновано предположение за вина. По думите му това значи, че може да се направи обосновано предположение, че си извършил престъпление, защото някой те е посочил с пръст.

Кирил Пейчинов, наблюдаващ прокурор добави, че според съда няма предпоставки за постоянна мярка за задържане.