• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненски майки настояват асансьорът до ВИНС-а да бъде въведен в експлоатация
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  F4DB209A-66ED-47D0-9D2E-F135EE4BC570

  Възмутени майки от Варна изпратиха гневно писмо до редакционния имейл на varnautre.bg, в което изказват недоволството си от неработещия асансьор за инвалиди и майки с колички срещу Икономическия университет във Варна. В писмото родителите споделят и възмущението си от светофарната уредба на кръстовището до университета. Публикуваме го без редакторска намеса.

  Уважаеми г-да управници на гр. Варна,

  От началото на лятото, асансьорът за инвалиди и майки с колички срещу Икономически университет – Варна, НЕ РАБОТИ!!! Залепено е съобщение, че платформата е спряна за ремонт. Ремонт обаче НЕ СЕ ИЗВЪРШВА!!! И това продължава вече ТРЕТИ МЕСЕЦ!!! Майките с колички и инвалидите пресичат опасното кръстовище, за да влязат в морската градина, рискувайки собствения си и на децата им живот! Освен това, светофарното кръстовище на ИУ- Варна е изключително натоварено и много опасно! От страната на ИУ-Варна е забранено пресичането на пешеходци в посока към морската градина и се налага да се пресичат 3 платна, едно от които 3-секционно! Това платно не може да бъде пресечено на един зелен сигнал и се налага да се изчаква по средата, докато автомобилите профучават пред и зад изчакващите пешеходци!!! Също така, светофарната уредба не е правилно урегулирана! Когато за пешеходците пресичащи бул. Княз Борис откъм павилиона за вестници в посока оптиката светне зелено, все още продължават да преминават автомобили, движещи се по бул. Княз Борис в посока центъра! Това е предпоставка за множество инциденти!
  От друга страна, използването на улеите за колички на стълбищата в подлезите е не само опасно и трудно, но те са и несъвместими с голяма част от количките! Изградените платформи за инвалиди в другите подлези в посока към Спортна зала са също неизползваеми – музейни експонати, на които дори липсва описание как се ползват!!!
  Смятаме, че подобно безхаберие и безобразие от страна на общината е недопустимо! Изграждат се съоръжения с парите на данъкоплатците или се усвояват средства от евро-фондове, след което общината не полага абсолютно никакви грижи по поддръжката на вече изградените съоръжения! Това е подигравка с гражданите на Варна и то – с най-уязвимите – хората в неравностойно положение и майките с деца!!! Вместо община Варна да поддържа вече изградените съоръжения, тя е заета с “укрсяването” на града с цветя, както и с нови проекти – като този за ремонта на Шишковата градинка, който включва поставянето на педали за чешмите за близо милион и половина лв…!!! (Интересно е какво ще се случи обаче, когато се усвоят парите, а педалите бъдат изпотрошени…!)
  Настояваме да бъдат взети незабавни мерки – асансьорът да бъде въведен в експлоатация, а светофарната уредба – да бъде правилно урегулирана! Настояваме общината да извършва нужната поддръжка на всички изградени съоръжения, за които Ви плащаме с нашите данъци!!!
  С уважение,
  Варненски майки

  AF584EF3-93CB-4572-9F85-2A200A175E53

  2 коментара

  1. Muuu

   СПЕРТЕ ДА ЧУПИТЕ
   Тя мъшината не е спряла сама, а от вандализма на същите тези родители.
   СПРЕТЕ ДА ЧУПИТЕ
   Вие чупите – друг плаща?-що е то.
   БЪЛГАРИ

  2. ник

   Тези асансьори са само за инвалиди това ,че са за детски колички си го измислят майките ,те и затова се повредиха бърже и на централния подлез не работят, щото тези с детските
   количките му изкараха маста и сега инвалидните колички няма как да минат.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg