Каракачанов: ОП нямат претенции към министерски постове

Политика

08-09-2018, 09:41

Снимка:

Facebook

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Трите оставки на министри ще се обсъдят на коалиционен съвет в понеделнк

„Обединени патриоти“ нямаме претенции към министерските места, ако бъдат овакантени. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред бТВ. Коментарът му е по повод на оставките на министъра на вътрешните работи Валенти Радев, министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Очаква се трите оставки да бъдат разгледани на коалиционен съвет в понеделник.

„Крамолите се появяват, когато няма редовни заседания на коалиционния съвет“, каза Каракачанов и отчете, че на съвета миналия понеделник диалогът е бил конструктивен.

Той поясни, че тъй като и тримата министри са от квотата на ГЕРБ, право на министър-председателя като лидер на най-голямата партия в коалицията, е да прави кадрови промени. По думите му оттук нататък е въпрос на дебат в голямата коалиция.

На въпрос дали според него ще има предсрочни избори, Каракачанов отговори: „Предсрочни избори не виждам да има. Няма как да има. Чухте и президента какво каза, все пак той е издигнат и избран от гласоподавателите на БСП. Той се опита да вкара малко разум. Няма смисъл да има предсрочни избори“, заяви още вицепремиерът.