Караянчева: Оставките след Своге са морален акт

Политика

08-09-2018, 10:46

Снимка:

Facebook

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Правителството ще изкара пълния си мандат, смята председателят на НС

Оставките на министрите на вътрешните работи, регионалното развитие и транспорта, подадени след жестоката катастрофа край Своге, няма да решат проблемите, но са морален акт на поемане на политическа отговорност. Такова мнение изрази в председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред Нова ТВ.

Тя каза, че парламентарната група на ГЕРБ като цяло не е съгласна с оттеглянето на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, но всичко зависи от решенията на Коалиционния съвет.

„Как може един министър да знае какво се случва на всички нива в администрацията? Има много хора, които трябва да отговарят за отделните проблеми. На парламентарния контрол в петък Нанков отговори на 16 въпроса и дори депутатите от опозицията му ръкопляскаха, защото е изключително компетентен”, коментира Караянчева.

„Очакваме в понеделник коалиционният съвет да заседава по отношение оставките на тримата министри . Каквато постъпи в парламента, ще бъде гласувано. Всичко зависи от коалиционния съвет“, каза още председателят на НС.

По повод новия политически сезон Караянчева с изчетените декларации на партиите е дадена заявка за началото на предизборна кампания.

"БСП сега тръгва сред хората, а ние сме постоянно при тях. Работата на парламента е да бъде конструктивен и да решава проблемите. Трябва да има дебати, но не трябва да се стига до лични нападки. Това дразни хората и ги кара да сменят канала на телевизора", каза председателят на парламента.

"Стига вече, спрете и работете", призова Караянчева относно постоянните скандали, защото работата на управляващите е да бъдем конструктивни, да работим за нови политики и да се търси решение за хората. Надделява популизмът и затова не се получават нещата, смята тя.

Тя е категорична и че правителството ще изкара пълния си мандат. При това развитие на икономиката, при ниска безработицата, при сериозен излишък, всичко това дава стабилност и няма да има предсрочни избори, смята Караянчева.