Цветанов: Заложихме на опит и професионализъм при избора на новите министри

Политика

11-09-2018, 09:10

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Депутатите от ГЕРБ ще гласуват за оставките на тримата министри

„Заложили сме на професионализма и опита в дадения сектор на предложените министри“. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНТ съобщените нови имена, които се готвят да станат част от кабинета, след като трима министри подадоха оставки. Оставките на министъра на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев, влизат в парламента в четвъртък. Предложението на управляващата коалиция е министър на вътрешните работи да стане досегашният главен секретар на ведомството Младен Маринов. Транспорта да поеме сегашният зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Министър на регионалното развитие да стане депутатката инж. Петя Аврамова.

Цветанов обясни, че предложената за поста на министър на регионалното развитие Аврамова е била зам.-кмет на Враца, което показва ангажираността на кабинета да се развива Северозападна България.
Манолев е народен председател от Благоевградския регион и е човек със сериозен опит, така че могат да се постигнат очакванията на обществото и транспортния бранш, изтъкна Цветанов.

Маринов е бил в системата на МВР през целия си професионален път при различни правителства, изтъкна Цветанов. Той ще бъде подкрепян парламентарно, ако се придържа към изпълнението на управленската програма.

Депутатите от ГЕРБ ще гласуват решението, което министър-председателят обяви след коалиционния съвет в понеделник за оставките на тримата министри и предложенията за нови, категоричен беше Цветанов. От НФСБ ще реализират политическото решение да не подкрепят оставките, но неразбиранията за т. 6 са изгладени и в бъдеще няма да има нтакива, добави той.
Въпреки различните мнения в партиите, решенията са единодушни, изтъкна Цветанов.