БСП се върна от СПА, изненадани от дневния ред в парламента

Политика

12-09-2018, 09:43

Снимка:

Народно събрание

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Пресмятате дали да останете 20 човека, коментира Данаил Кирилов

Цялото БСП днес изрази изненадата си, че в Народното събрание няма да бъдат гласувани промените в кабинета. Социалистите се върнаха от двудневен СПА семинар на левицата в село Баня.

Преди дни стана ясно, че премиерът Бойко Борисов ще внесе в Народното събрание в четвъртък искане да бъдат освободени тримата министри, които подадоха оставки заради катастрофата край Своге.

„В дневния ред няма точка за промяна. Има ли колебание в управляващите, г-жо Караянчева“, попита от парламентарната трибуна председателят на групата на БСП в парламента Драгомир Стойнев.

В отговор председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че не може да включи точката в заседанието днес, защото очаква акта на МС да бъде внесен по-късно. Тя поясни, че утре промяната на министрите от кабинета „Борисов 3“ ще присъства в дневния ред.

В допълнение депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов направи забележка, че Драгомир Стойнев не познава правилника за работа на парламента. „ Разбирам, че от БСП очакват да са сред хората и пресмятат дали да останат 20 човека или не!“, изясни причината за дебата Кирилов.