Николина Ангелкова: Няма напрежение в кабинета

Общество

17-09-2018, 18:56

Снимка:

МТ

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Очаква се 8% ръст на туризма на годишна база

„Всичко се изясни, знае се кои са новите колеги, номинирани са в коалиционния съвет, всичко е обсъдено. Всеки от нас си изпълнява задълженията, за мен като министър на туризма е изключително важно как свършва летният сезон, гледаме на прага на зимния сезон.“ Това заяви пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова по повод на оставките на министрите и новите имена, които ще бъдат предложени като част от кабинета.

Министър Ангелкова подчерта, че за нея е важно различните гледни точки да се изчистват в режим на диалог. „Няма как да отрека, че имаме различни гледни точки, но затова е важно да се обсъжда и да се вземе най-правилното решение за обществото”, обясни тя.

Министърът на туризма коментира и темата за националните курорти. „Националните курорти трябва да имат специфичен статут – нещо, което ние направихме с промените в Закона за туризма, които предстоят да бъдат внесени в Народното събрание”, отбеляза министърът.

Тя допълни, че за 2018 г. очакваме около 8% ръст на туризма на годишна база. По думите ѝ най-сериозният проблем е свързан с кадрите в туризма. „Имаме страхотни и устойчиви ръстове, но за да можем да ги задържим и да постигаме още по-добро качество, кадрите са на първо място”, заяви Ангелкова.

По-рано през деня министърът на туризма Николина Ангелкова присъства на тържественото откриване на учебната година в Софийската професионална гимназия по туризъм. Там тази година ще се обучават близо 900 ученика.

"Като администрация правим всичко по силите си да подкрепяме израстването на кадрите в туризма – един от структуроопределящите отрасли с национално значение за българската икономика. Благодаря на правителството, че издигна туризма като приоритет и през 2014 г. бе създадено самостоятелно министерство, което бе желание на бранша", заяви министър Ангелкова.