Отново сблъсък между контрольори и гратисчии

Животът

21-09-2018, 12:09

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха пътник, след скандал с контрольор

Когато има полиция, имаме защита, но когато я няма, пътниците не ги интересува, твърди контрольор

Пореден случай на агресия в градския транспорт в столицата. От видео, качено в социалните мрежи, се вижда как мъж не желае да се подчини на полицейско разпореждане, а след това обвинява служителите на реда в насилие.

Случката се разиграва на трамвайна спирка в столичния квартал "Люлин". Една от контрольорките слязла с нередовен пътник и се отправила към полицаите за съдействие. Возилият се без валидна карта за градския транспорт отказал проверка, опитал се да избяга, а полицаите му обяснили, че ще му сложат белезници, защото не се е подчинил на полицейско разпореждане.

Според Борислав Симов - главен инспектор в ЦГМ, тази година случаите на агресия срещу контрольорите са сравнително по-малко, но все пак ги има. "Работата на контрольора не е много съблазнителна, но все пак хората се задържат повече време. София е разделена на 38 маршрута. Не може на всеки маршрут да се осигури полицейски патрул. Най-често осигуряваме охрана на местата с най-много гратисчии", обясни още Симов пред България он еър.

Петър Ройдев - един от контрольорите, станал жертва на насилие, вече 17 години работи в системата на ЦГМ. "Много често има нередовни пътници, които не се подчиняват. Когато има полиция, имаме защита, но когато я няма, пътниците не ги интересува", обясни контрольорът.

Нередовният пътник, които е бил задържан в 9 РУ, е глобен за неподчинение и е бил освободен.