Въвеждат електронни гривни за затворниците до края на годината

Крими

21-09-2018, 18:14

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Слагат първите 250 устройства на лишени от свобода, които работят на външни обекти

До края на годината ще бъдат въведени първите електронни гривни за проследяване при бягство от правосъдието. Първите 250 устройства ще бъдат поставени на затворници, работещи на външни обекти, и на такива, които са в отпуск. Това съобщи в Стара Загора министърът на правосъдието Цецка Цачева, цитирана от БНТ. Правосъдният министър заяви, че те не са достатъчни, но ще се наблюдава как ще заработят на практика.

Цачева връчи сертификати на магистрати, полицаи и социални работници, които завършват обучение на тема "Права на децата, специализация по младежко правосъдие за професионалисти в България".

Цачева коментира и информацията, че е намерен пистолет във Врачанския затвор. "Намерени са части от пистолет, които тепърва експертиза предстои да установи дали всички те съставляват в цялост годно оръжие или не. В момента се извършват разследващи дейности. Самият факт, че макар и на части, подобни вещи се намират на територията на затвора, за мен е обезпокоителен. Това означава неизпълнение на служебните задължения от длъжностите и служебните лица, които са допуснали внасяне", заяви Цачева.