Премиерът е в Ню Йорк за 73-тата сесия на Общото събрание на ООН

Бойко Борисов води българската делегация

Започва участието на водената от премиера българската делегация в 73-тата сесия на Общото събрание на ООН.

Днес Бойко Борисов ще участва в Срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“, организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп. България е съдомакин на събитието.

Посещението на българският премиер в  САЩ е до 29 септември.

Министър-председателят ще изнесе и реч, свързана с основната тема на Общия дебат, която тази година е „ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества“.

Освен това Борисов ще участва в срещата на върха за мира „Нелсън Мандела”. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяването на конфликти, защитата на правата на човека.

По време на посещението си българският министър-председател ще проведе двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители на държави членки на ООН, както и с представители на неправителствени организации, съобщиха от Правителствената информационна служба.

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.