Заради скандалния Ванко 1 – Нова ТВ променя критериите за подбора във „ВИП Брадър“

Общество

26-09-2018, 17:50

Снимка:

Скрийншот

Автор:

България утре

Всичко от Автора

В понеделник рапърът поиска да напусне „ВИП брадър“ по здравословни причини

Участието на Ванко 1, в шоуто „ВИП Брадър“ по Нова телевизия попадна във фокуса на британския всекидневник „Гардиън“, който разказва за българина в поредицата си за съвременното робство. Иван Главчев, както е истинското име на рапара, е осъден за трафик на хора и склоняване към проституция.

Интересът на британския вестник стана повод „Нова телевизия“ да обяви влизането на скандалния рапър в предаването като неуместно. Освен това собствениците на медията се ангажираха повече да не допуска участници, съдени за тежки престъпления в програмата си, става ясно от материала на изданието.

В изявление пред „Гардиън“ шведският собственик на „Нова телевизия“ - Modern Times Group (MTG), съобщи, че телевизията ще промени процеса на избор на участници в предаването.

В понеделник Ванко 1 поиска да напусне „ВИП брадър“ по здравословни причини, но самото му участие предизвика възмущение защо трябва да му се дава трибуна в предаване за знаменитости.

Присъствието му сред виповете доведе и до сигнали в Съвета за електронни медии (СЕМ), а от клуб "Не Си Сам(а)" публикуваха в сайта „Мама Нинджа“ отворено писмо до „Нова броудкастинг груп“ и СЕМ.

„Престъпният статут на Иван Главчев да бъде изрично и широко огласен, а националният ефир да се явява неизменно пространство за критично разобличаване на насилниците, не тяхна високоплатена трибуна“, поискаха авторите на писмото.

„През последните няколко дни наблюдаваме как в праймтайм в национален ефир шоково е героизиран като VIP (много важна личност) доказан международен престъпник с противозаконна дейност в България, Франция, Белгия, Испания“, пише в текста.