Трима митрополити осветиха нова църква

В гълъбовското село Мъдрец

Старозагорският митрополит Киприан в съслужие с Пловдивския митрополит Николай, Западно и Средноевропейския митрополит Антоний и Знеполски епископ Арсений осветиха новия храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в гълъбовското село Мъдрец.

На освещаването присъстваха областните управители на Стара Загора Гергана Микова и на  Пловдив Здравко Димитров,  кметът на Община Гълъбово Николай Тонев, председателят на Общинския съвет Светла Боянчева, общински съветници,много миряни.

Николай  Тонев благодари на всички присъстващи за сърдечността и вярата, благопожела на всички този храм да бъде обединяващ център на вярата в Бога, надежда за по-добро бъдеще и онази любов, която побеждава над всичко.

Първата копка за храма е направена на 19 май 2015 г. Той се изгражда с дарения от миряните. Основен ктитор е проф. д-р инж. Николай Михайлов, председател на управителния съвет при фондация „Трейс за хората“, участва и Мина Николова, президент на националната волейболна лига. Над 70 са дарителите събрали общо 600 000 лв. за изграждането на новата църква.

Митрополит Киприан връчи на всички дарители специални грамоти, а имената им бяха вписани в дарителската книга, която ще се съхранява в олтара на църквата.