Бъдещите ремонтни проекти в София ще бъдат видими за всички

Мисия София

08-10-2018, 13:17

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Решенията за външния вид на столицата изненадаха гражданите

“Цялото обществено недоволство, което избухна, показва, че имаме огромен проблем. Не беше проведен диалог между експертите и гражданите за ремонта на това пространство и за неговата културна символика. Затова е и тази изненада от страна на хората“. Така коментира темата за ремонтите в столицата зам.-председателят на Камарата на архитектите в България Петкана Бакалова в студиото на Нова Телевизия.

Бакалова смята, че в работния проект не е показано какви точно ще бъдат плочките при църквата “Св. Седмочисленици “. “В него са показани всъщност илюстративно как биха изглеждали. Има условие на обществените поръчки, че авторът не може да показва конкретен материал, преди да се проведе поръчката“, каза арх. Петкана Бакалова.

“Сега очакваме подобна реакция и с площад “Света Неделя“. Обществената поръчка там, не е за архитектурен конкурс, а за форма на конкурс, но с условия, които не акцентират върху професионализма на архитектите, а върху мениджърските умения на екипа“, допълни още арх. Балова.

На въпроса ще виждаме ли предварително детайлите за бъдещите проекти за ремонти в столицата, главният архитект на София Здравко Зравков отговори, че проектите ще бъдат видими и за медии и за граждани.