Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
С приятелски волейболен мач бе открит обновения спортен комплекс на МУ- Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

F38157CE-2046-42EF-94BA-ABF085F3D0D3

 На 18 октомври официално бе открит обновения спортенкомплекс на Медицински университетВарна. Областниятуправител на град Варна г-н Стоян Пасев,  кметът на градаг-н Иван Портних и ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов отрязаха лентата на реновираната база с пожелания за бъдещи успехи на спортистите.

Комплексът е открит през 1984 година, а това е първиятмащабен ремонт на базата. Тук ежедневно се провеждаттренировките на студентите по волейбол, баскетбол и тенис. В по-малката зала преподавателите обучават бъдещитемедици по аеробика, обща физическа подготовка, йога, народни танци и бокс.

D9A52999-1B7D-4E15-AC0C-C891B74F92C9Традиционно в залата се провеждат и състезанията побаскетбол и волейбол, част от програмите на общинскитетурнири за Купа 8-ми декември и Варненска универсиада, накоято през тази година МУ-Варна за пореден път станакомплексен победител.

Сред останалите официални гости на събитието бяха д-р Янко Станевзам. председател на Общински съвет-Варна, директорът на ДирекцияСпортна Община Варна г-н Кристиан Димитров, г-н Данчо Илиевглавен експерт в ДирекцияСпорт“, председателят на БЧК- Варна г-н ИлияРаев, кап. 1 ранг Емил Йордановзам. началник на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров, както и ръководителите на спортнидепартаменти от варненските университети. Поздравителенадрес бе получен от началника на ВВМУ флотилен адмиралпроф. Боян Медникаров.

CA748F06-BACC-40A0-A638-423E5C0FF448Студентският танцов съставДиана получи заслужениаплодисменти от академичното ръководство на университетаи гостите след блестящото изпълнение наТракийски танц“.

Откриването на комплекса продължи с приятелскиволейболен мач между отборите на МУ-Варна и ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *