Институциите са безсилни срещу хамалите по бул. "Христо Ботев"

От близките магазинчета и закусвални защитават хамалите и казват, че те си изкарват прехраната с честен труд

Още няма решение на проблема с хамалите и проституиращите на столичния бул. "Христо Ботев". Според живеещите в района, тяхното присъствие трябва да бъде забранено. След внесената подписка, подкрепена от над 1000 души, столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди в района да има засилено полицейско присъствие, съобщава БНТ.

Хамалите на бул. "Христо Ботев" обикновено са цяла група. Често дори вадят столове и канапета на тротоара и паркират камионите си без да заплащат за зона. Попиташ ли ги за извършване на хамалска услуга са насреща, дори раздават визитки.

От близките магазинчета и закусвални защитават хамалите и казват, че те си изкарват прехраната с честен труд.

Според вносителя на подписката Николай Николов от БСП начинът за справяне с проблема е чрез подставени лица под прикритие.

Владимир Христов от години се опитва да реши проблема, но според него няма съдействие от компетентните органи. Оправданието е, че хамалите просто си седят на улицата и това не е нарушение на обществения ред.

От ГЕРБ обясняват, че досега не са взети мерки, защото имало само 1 жалба за шум за две години. След внесената подписка обаче ще се мисли за промени в наредбата, която регламентира търговията.

След внесената подписка Йорданка Фандъкова е разпоредила в района да има засилено полицейско присъствие. Проблемът обаче все още е далеч от решен.