Кметът Тотев: Ще направим вътрешен кръг на Пловдив

Мащабни ремонти стартират в областния център

Мащабни ремонти стартират в Пловдив, предстои изграждане на нови и събаряне на стари пътни връзки, информира kmeta.bg. Целта е натовареният трафик във втория по големина град у нас да се облекчи. Следващата година Градът по тепетата ще бъде Европейска столица на културата.

Една от задачите пред градските власти е събарянето на емблематичния Бетонен мост. 40 години след изграждането му той е амортизиран. Съоръжението е опасно за преминаване. Вместо да го ремонтират, градските власти решиха да го съборят. След като това се случи, превозните средства от южната към централната част на града ще минават през нов подлез под гарата в града.

"Смятаме да направим обществено показване и разяснение на проекта, за да може пловдивчани да знаят какво да очакват на това пространство", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев пред Нова телевизия.

В момента се проектира нов мост над река Марица, предвижда се и изграждането на друг между районите "Южен" и "Тракия".

"Ще направим един вътрешен кръг на града, който да поема трафика, който Околовръстният път не може да поеме. Трябва да работим и за Околовръстен пръстен, който да е многолентов, а не във вида, в който е в момента", каза Тотев.

Очаква се в новите пътни връзки да бъдат инвестирани 45 000 000 лв. европейски средства.