Неформално образование вдъхнови младежи на форум в Пловдив

Новините

23-10-2018, 13:16

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Проведе се вторият младежки форум "Истина или предизвикателство - провокирам те да бъдеш“

Над 80 младежи от цялата страна се вдъхновиха за промяна на втория младежки форум „Истина или предизвикателство - Провокирам те да бъдеш“ в Младежки център Пловдив през изминалия уикенд. Събитието предизвика огромен интерес у младите хора, дошли да пробват нетрадиционни методи на учене, общуване и сплотяване. Те имаха възможността да се докоснат до методите сугестопедия, Орф Шулверк, визуализиране на идеи и музикотерапия, заедно с изявени в тези области лектори. Чрез различни арт активности- графично рисуване, свирене, пеене, разказване на истории, младежите откриха неподозирани за самите тях творчески и комуникационни качества и умения, които чакат да бъдат развити. Младежките работници от екипа на центъра пък предизвикаха младите хора да излязат извън установените форми и правила и да се вдъхновят за промяна в моделите на общуване и разчупване на стереотипи.
Много забавление, положителни емоции и нови приятелства донесе събитието за младежите, които потвърдиха, че ще предадат ценния опит на връстниците си. Екипът на центъра сподели, че форумът ще се развива като идеи и практики за неформално образование и ще се надгражда в следващите издания. Предвижда се и съвсем скоро
събитие за преподаватели и директори, отново с гост-лектори, на което ще бъдат представени различни форми на учене чрез преживяване, емоционално споделяне и ще се представят резултатите от проведения младежки форум.