Цветан Цветанов направи първа копка на новия градски парк в Петрич (снимки)

Петрич получи над 2 млн. лв. субсидия от държавния бюджет, припомни Цветанов

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заедно с кмета на Петрич Димитър Бръчков направиха символична първа копка на строителството на новия многофункционален Градски парк в Петрич. Проектът се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие  и е на стойност над 5 млн.лв.

"С такива проекти, реализирани с финансовата подкрепа на Европейския съюз, подобряваме качеството на живот на българските граждани. Петрич ще се превърне в по-добро място за живеене и в по-гостоприемен град”, каза Цветан Цветанов. Той  подчерта, че е от изключителна важност европейската солидарност, за да се изградят в страната ни важни инфраструктурни обекти като автомагистрала „Струма”. По думите му този стратегически международен път ще даде възможност за повече инмвестиции, развитие на туризма и бизнеса и за разкриването на нови работни места.  „Финансовата стабилност на България даде възможност Петрич да получи над 2 млн. лв. допълнително целева субсидия от държавния бюджет, с които се реализират важни проекти за община Петрич”, подчерта Цветан Цветанов и пожела на строителите на градския парк да работят качествено и в срок.

"След много административни и юридически пречки, които преодоляхме с помощта на Цветан Цветанов, община Петрич придоби като собственост 54 дка от бившето гранично поделение, на които днес стартираме строителството на парковата зона на Петрич, в която ще се включва музей и спортна зала", каза кметът на Петрич Димитър Бръчков. По думите му с такива обекти с културен характер и възможности за спорт, игри и отдих, ще се задържат младите хора в Петрич.

Гости на събитието бяха още областният координатор на ГЕРБ и народен представител Даниела Савеклиева, народните представители от ГЕРБ Георги Динев и Александър Мацурев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, кметът на Сандански Кирил Котев и представители на община Серес, Гърция.