Григор Димитров започна с победа в Париж

В третия кръг Димитров ще срещне финалиста от миналата година Марин Чилич,

Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж. В двубой от втория кръг, българинът победи със 7:6 (10), 6:4 Роберто Баутиста Агут. Това е трети успех за Григор от четири двубоя срещу този съперник. В третия кръг Димитров ще срещне финалиста от миналата година Марин Чилич,съобщи БФ Тенис. Освен това той защити точките от миналата година, когато беше загуби от Джон Иснър.

 

В първия сет нямаше възможности за пробив и логично се стигна до тайбрек. В него Димитров поведе с 6:3, като получи три последователни сетбола. Те обаче бяха отразени от Баутиста Агут, а след това испанецът на свой ред също пропусна три сетбола. Димитров сложи точка на спора за 12-10 реализирайки петия си сетбол.

В началото на втория сет Димитров стигна до пробив за 2:1, а след това постигна още един брейк за 4:1 гейма.

За съжаление настъпи спад в нивото на игра на българина, което позволи на Баутиста Агут да върне и двата пробива – 4:4. В деветия гейм Димитров за трети път проби подаването на опонента си, получавайки шанс да сервира за мача при 5:4. Този път Григор не сгреши и затвори мача за 97 минути игра.