• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  „МИГ Възход – Ветрино, Вълчи дол, Провадия“ предоставя 2 933 700 лв. за подпомагане на земеделски стопани, предприемачи, общини и читалища
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Лога

  IMG_20180718_102546 (1) - Copy

  През 2017 г. Сдружение „МИГ Възход – Ветрино, Вълчи дол, Провадия“ изготви своята Стратегия за водено от общностите местно развитие (ВОМР) и кандидатства за финансирането й със средства от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014–2020 г.

  На 13 юни 2018 г. бе подписано споразумение между Управляващия орган на ПРСР – Министерство на земеделието, храните и горите, и Сдружение „МИГ Възход – Ветрино, Вълчи дол, Провадия“ за предоставяне на финансова помощ по Мярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за ВОМР“ от ПРСР 2014-2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Срокът за изпълнение на стратегията е 30 септември 2023 г.

  По силата на споразумението на „МИГ Възход – Ветрино, Вълчи дол, Провадия“ са предоставени средства в размер на 2 933 700 лв., с които да се подпомогнат земеделски стопани и други предприемачи, общините и читалища, за финансиране на дейности, допринасящи за изпълнение целите на стратегията. За тези средства могат да кандидатстват с проекти физически или юридически лица от територията на трите общини: Ветрино, Вълчи дол и Провадия. Дейностите по проектите също трябва да се изпълняват само на тази територия.

  IMG_1924 (1)Бюджетът на стратегията е разпределен в 6 мерки, по които вече започна отварянето на приеми за подбор на проектни предложения.
  В поредица от информационни срещи и обучения екипът на местната инициативна група: Надежда Неделчева – изпълнителен директор, и Мария Джамбазова – експерт, представиха пред местната общност стратегията и възможностите за финансиране, които тя предлага.

  Информация и консултации може да получите в офиса на „МИГ Възход – Ветрино, Вълчи дол, Провадия“ на адрес: с. Ветрино, ул. „Г.С. Раковски” № 26 , ет.2, тел.: 0877 10 72 72, e-mail: HYPERLINK “mailto:mig_vazhod@abv.bg”mig_vazhod@abv.bg , както и на сайта на сдружението:

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg