Цветан Цветанов се срещна с католическите свещеници от община Раковски

Основна тема на разговора бе Законът за вероизповеданията

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.председател на партията Цветан Цветанов се срещна тази вечер с католическите свещеници от община Раковски. Срещата се проведе в читалище „Св.Св. Кирил и Методий“ в кв.„Генерал Николаево“ в Раковски, като на нея присъстваха и кметът на Раковски Павел Гуджеров и депутатът от ГЕРБ-Пловдив област Младен Шишков.
Основна тема на разговора бе Законът за вероизповеданията. Цветанов увери присъстващите, че след като първоначалният вариант на законопроекта е създал притеснения сред вероизповеданията, са проведени допълнителни разговори и вече всички притеснения са изчистени. „Мога да ви уверя, че чужди граждани ще могат да осъществяват служение в България, след като са изпратили уведомително писмо до Дирекция "Вероизповедания"“, каза той.
Цветан Цветанов обясни, че дарения ще могат да се правят както досега, защото такова е било желанието на всички вероизповедания в страната. „Също така искам да ви уверя, че финансирането на вероизповеданията се запазва по същия ред. Всички промени, които правим, са само и единствено с цел да се избегне радикализацията“, уточни председателят на ПГ на ГЕРБ и посочи, че проблем няма да има и с обучението на католическите свещеници в чужбина. Цветанов бе категоричен, че и протестантите ще могат да изповядват религията си без никакъв проблем.