• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фрегатата “Дръзки” заминава на мисия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Бойко Борисов на Дръзки в Бургас - 30

  Фрегатата „Дръзки” от състава на Дивизион патрулни кораби ще участва в операцията на НАТО „SEA GUARDIAN 2018”. Плавателният съд отплава днес, а командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков приветства екипажа на фрегатата, като им пожела успешно изпълнение на поставените задачи и безаварийно плаване.

  Снимка: ВМС
  Снимка: ВМС

   

  Като част от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО в Средиземно море, плаването на кораба ще протече на няколко етапа.  След преход до пристанище Суда и участие в учение PASSEX с кораб от състава на ВМС на Република Гърция, нашият кораб ще се включи в сформирането на тактическата група.

  Снимка: ВМС
  Снимка: ВМС

   

  В състава на групата фрегата „Дръзки” ще участва в операцията на НАТО „SEA GUARDIAN” и учението на израелските ВМС „CRYSTAL SEA”, като ще посети пристанище Хайфа, където ще се извърши разбор на участието в операцията на НАТО и учението на израелските ВМС. При напускането на пристанище Хайфа, българският военен кораб ще се включи в учение PASSEX с кораби от ВМС на Израел.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg