• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бляскави имения сред пепелта на Калифорния. Не е късмет, пари са!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пожар

  Равносметката от най-опустошителните пожари в историята на Калифорния е: 80 загинали и над 280 души в неизвестност. Повече от 10 500 домове са изравнени със земята. Хиляди семейства ще трябва да съберат всичко, което им е останало в двете си ръце и да изградят живота си отново – да преодолеят загубата на близки, да загърбят дома си, защото него вече го няма. Да построят нов – другаде.

  Някои, обаче, имат друга съдба. Някои ще се върнат в именията си – величествено издигащи се над останките, над опустошителната картина. Непокътнати. Защото някои не само имат късмет, а имат и пари. Докато хиляди пожарникари се опитваха да гасят жестоките пламъци, за да спасят домовете на хиляди хора, някои огнеборци изпълняват не национален, а частен ангажимент – наети са от знаменитости да пазят собствените им имения от огъня.

  Така например Ким Кардашиян и Кание Уест решават да наемат частен екип пожарникари, за да съхранят скъпия си имот в Хидън хилс в Лос Анджелис. И те далеч не са единствените. Непокътнати от пламъците изглеждат и домовете на Шер, Бритни Спиърс, Кортни Кардашиян, чиито имения сякаш са били буквално заобиколени от огнената стихия в Калифорния.

  Знаменитостите изразиха своите съболезнования към загиналите и останаха съпричастни към хората, загубили домовете си в пламъците. В Twitter и Instagram звездите изпратиха безброй послания в подкрепа на пострадалите. Вероятно докато пият кафето си сред пепелта на същите тези домове, които ги заобикалят. Естествено, това не е съвсем така. Заповедта за евакуация все още е в сила и в района не се допускат хора.

  Въпреки това лошият вкус в устата след подобно изказване остава. Не за друго – просто изглежда някак нагло да си съпричастен с пострадалите при пожара, а междувременно да ангажираш цял пожарникарски екип само и единствено за себе си. Един за теб, един за Кание, за Шер, за Бритни…. Пожарите да ги гаси друг.

  Джесика Симпсън също не пропусна да парадира със своята “подкрепа” в социалните мрежи: “Моля се за всички в Калифорния, които бяха засегнати от тези ужасни пожари…”

  Междувременно къщите на Майли Сайръс и Джерард Бътлър пък бяха напълно изпепелени, а много знаменитости решиха да дарят огромна сума пари, за да се възстановят последиците от пожарите.

  Междувременно на места екипите продължават да се борят с пожара. Прогнозата за времето предвижда появата на вятър, а това ще доведе и до известни затруднения. Както стана ясно – над 280 души са в неизвестност. Цифрата падна, след като първоначално беше обявено, че над 1000 са хората, които са обявени за изчезнали.

  Издирвателните операции продължават и към момента, на места вали дъжд, а това със сигурност ще доведе до проблеми, тъй като пепелта се превръща в гъста кал, а под нея може да са погребани тела.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg