• Varna
  9°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 5m/s ENE
  “Коледата на госпожа Коледа” за най-малките във варненския театър
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Коледа

  Най-новият спектакъл за деца на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров” е по пиесата на Магда Борисова „Коледата на госпожа Коледа”, отличена с награда от Международния конкурс „Драматургия за деца” 2018.

  В спектакъла, предназначен за деца от четири до сто и четири години, има майсторска игра, прекрасна сценография, завладяваща музика, добра режисура и разбира се увлекателен и докосващ сърцето сюжет. В нощта срещу Коледа, десетгодишната Симона остава сама вкъщи, защото родителите й са на работа. Изненадващо се появява съпругата на Дядо Коледа – госпожа Коледа, която й носи забравения подарък. Двете посещават инкогнито три семейства и виждат как всяко от тях празнува.

  Темата за коледния празник е майсторски преплетена с темата за благотворителността и милосърдието по достъпен и увлекателен начин за младата аудитория. Главната героиня ще открие, че хората са различни и различно празнуват и че смисълът на Коледа не е нито в скъпите, лъскави подаръци, нито в храната, а в добрината и състраданието. Защото няма значение, колко си малък – ако имаш желание, винаги можеш да направиш нещо по-голямо от теб самия.

  Сценична редакция, режисура и музикална среда Стоян Радев Ге. К., който постави „Сън“ и още две пиеси на Магда Борисова; сценография Василена Ялъмова, костюми Василена Ялъмова и Даниела Николчова; оператор Свилен Славов, Виктор Добрев. В ролите ще видим почти всички актьори на Варненския драматичен театър, начело с актрисата с най-заразителния смях Гергана Арнаудова в ролята на госпожа Коледа. В останалите герои с удоволствие се преобразяват: Дядо Коледа – Димитър Костадинов, Станислав Кондов – Котарака Кот; Полина Недкова – Симона, Милена Кънева – Майката на Симона, Константин Соколов – Бащата на Симона, Николай Божков – Пиперков, Биляна Стоева – Пиперкова, Ненчо Костов – Пиперков джуниър, Пламен Димитров – Паричков, Веселина Михалкова – Паричкова, Теодора Михайлова – Паричкова старша, Весела Бабинова – Паричкова джуниър, Симеон Лютаков – Гълъбов, Даниела Викторова – Гълъбова, Цветина Петрова – Гълъбова джуниър.

  В този страхотен екип по-възрастните ще разпознаят и Данаил Мишев, един от дългогодишните, любими на варненската публика, актьори. Ветеранът, когото отдавна не сме виждали на сцената, сега ще ни зарадва със специалното си участие в ролята на Просяка.

  Другото специално участие е на младата актриса от „Малък градски театър зад канала“ Весела Бабинова, която играе една от главните роли във филма „Вездесъщият“, българския кандидат за ОСКАР. Позната също от постановките на Явор Гърдев в Народния театър „Нощна пеперуда“ (Награда АСКЕЕР 2012) и „Хамлет“, Весела Бабинова за пръв път ще се изяви на сцената на Варненския драматичен театър в „Коледата на госпожа Коледа“.

  Премиерата е на 10 декември от 18 часа на сцена Филиал, а след това ще има спектакли от 11 до 21 декември всеки ден от 11.00, 13.00 и 15.00 часа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *