• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Индиец беше свален от полет – направил си селфи с надпис „терорист…(на женски сърца)“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  самолет

  Пътник е бил свален от индийски самолет и е задържан за разпит, след като е публикувал селфи в Снапчат, заедно с думата “терорист”, съобщиха официални лица

  21-годишният Йогведант Поддар бе свален от полета на „Джет Еъруейс“, след като пътник го забелязал да пише “Терорист по време на полет, унищожавам женски сърца” на телефона си, информира БГНЕС.

  Надписът бил придружен от снимка на селфи, което показва половината от лицето му, покрито с кърпа, съобщи заместник-полицейският комисар на Колката Авару Равиндранат.

  Ирландецът Бенджамин Плакет е седял зад Поддар в полета от Колката до Мумбай и е уведомил кабинния екипаж, докато самолетът се подготвял за излитане.

  Поддар бил свален от полета и задържан за почти десет часа, преди да бъде пуснат без обвинение, съобщи АФП.

  “Ние го разпитвахме обстойно, но не намерихме терористична връзка. Това е било послание, предназначено изключително за приятелите му и не е имал намерение да заплашва или да навреди на никого”, каза полицейският служител.

  “Джет Еъруейс” заяви в изявление, че пътникът е “отстранен от полета от съображения за сигурност”.

  “Самолетът отлетя за дестинацията си със забавяне на полета”, след като бяха извършени необходимите проверки, добави авиокомпанията.

  През септември индийски пътник при полет на „Гоу Еър“ предизвика паника по време на полета, когато се опита да отвори самолетна врата, очевидно погрешно помислена за тоалетната.

  Същата седмица пътник бе свален от полет на „Инди Гоу“, след като се опита да влезе в пилотската кабина, за да зареди телефона си, докато самолетът се готви за излитане.

  Индийските авиолинии са свидетели на огромно увеличение на броя на пътниците, тъй като нарастващата му средна класа се възползва от евтините тарифи и по-добра връзка, като за пръв път много от тях летят в небето.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg