• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Безплатен детски концерт представя коледните традиции по света
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Росен Донев
  Снимка: Росен Донев

   

  На крилете на музиката изпълнители и публика ще посетят Европа, Русия, Америка и Куба

   

  Най-празничният зимен концерт от съпътстващата програма на големия фестивал „Варненско лято” – „Варненско лято за деца” ще събере малки и големи във Фестивалния и конгресен център на 2 декември от 11 часа. Под мотото „Коледа е!” той ще представи музикалните традиции по света.

  „Концертът ще бъде истинско околосветско музикално пътешествие – споделя водещата – обичаната от малчуганите Г-жа Виола – Руми Петрова. – За малките ученици ще има и ефекта на забавен интерактивен урок по музикална география. Искаме да направим достъпна и за най-малките музикалната култура на далечни народи и да ги накараме да се почувстват част от голямото световно семейство на почитателите на добрата музика.”

  Колаж: Росен Донев
  Колаж: Росен Донев

   

  С каква музика се празнуват коледните и новогодишните празници в различните държави? На крилете на музиката изпълнители и публика ще посетят Европа, Русия, Америка и Куба. Към Детския симфоничен оркестър на НУИ „Добри Христов” Варна с диригент маестро Страцимир Павлов ще се присъединят инструменталисти, певци, балет и народни танци, за да поднесат на своите почитатели магията на празничния дух.

  От „Лешникотрошачката” на Чайковски до „Радецки марш” на Щраус, от американски „джингъли” до български коледни песни ще звучат на голямата сцена на Зала 1. Както посветената публика на концертите от програмата „Варненско лято за деца” вече знае, забавлението ще е интерактивно – ще има игри с публиката, включително и най-любимата на всички мъници – да дирижират симфоничния оркестър. Защото „Варненско лято за деца” е отворена сцена за всички бъдещи артисти. Входът за концерта на 2 декември е свободен за всички – деца и родители.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg