Армел Дюпа представя Sound of Paris

Концертът е в Първо студио на Радио Пловдив

"Звукът на Париж" се нарича проектът на пианиста Армел Дюпа и вокалиста Петър Салчев, който ще събере почитатели на джаза в Първо студио на Радио Пловдив този четвъртък. Началото на концерта е от 19 часа.

Джаз певецът Петър Салчев е добре познат на българската публика, като това не е първият му проект с френския музикант  Армел Дюпа. Преди година Дюпа беше на турне в България като член на трио, в което участваха Георги Корназов (тромбон) и Петър Салчев (вокали). 

Те представиха своята програма Conscience („Съзнание“) в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и София.

Armel Dupas е френски композитор и пианист. Роден през 1984 г., отгледан и възпитан в семейство на артисти, което естествено чертае неговия професионален път.

В началото на двадесетте си години Dupas е студент на Парижката консерватория (CNSM), като по същото време е припознат като талантлив и желан партньор на сцената за едни от най-влиятелните имена на съвременната европейска джазова музика - Хенри Текие, Дейвид Линкс и Сандра Нкаке.

В търсене на съвършенния звук, той мултиплицира таланта си в композиране на музика за кино, като това го среща и с ключови режисьори на съвременното независимо френско кино - Арнауд Десплечин, Мишел Гондри, Кристоф Оноре. 

Първият албум на Dupas "Upriver" e издаден през 2015 г. и презентира нова, оригинална звучност от брилиянтния кросоувър между класическа музика, джаз импровизация, филмова музика, електроника.

Създаден с мисъл за публиката извън Франция, концертният проект на Армел Sound of Paris е eлегантна фузия от класически френски теми и негова оригинална музика. Соловите изпълнения на артиста са белязани с оригинален, чувствен допир, мултиплициран в една почти сакрална връзка с инструмента, много динамика и вкус към риска: Armel свири за мига!

Концертът в Първо студио на радио Пловдив е част от програмата на "Камерна сцена Пловдив".